Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Clemens Waters benoemd in de commissie van deskundigen gerechtsdeurwaarders

Clemens Waters benoemd in de commissie van deskundigen gerechtsdeurwaarders

Je kunt niet zomaar een gerechtsdeurwaarderskantoor beginnen. Of als gerechtsdeurwaarder van vestigingsplaats veranderen. Daarvoor moet een aanvraag gedaan worden bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Die wordt geadviseerd door de commissie van deskundigen gerechtsdeurwaarders.

Deze commissie beoordeelt de economische levensvatbaarheid van een nieuw gerechtsdeurwaarderskantoor en de kwaliteit/opleiding van de gerechtsdeurwaarder/ondernemer. Daarvoor moet een ondernemingsplan worden ingeleverd dat inzicht geeft of het kantoor binnen drie jaar kostendekkend kan zijn.

Clemens Waters

Clemens Waters

Om zo’n ondernemingsplan goed te kunnen beoordelen, bestaat de commissie van deskundigen uit vijf leden die ofwel een bedrijfseconomische achtergrond hebben of als gerechtsdeurwaarders hun sporen verdiend hebben in het vak. Ze heten niet voor niets deskundigen. Er wordt professioneel kritisch gekeken naar de ondernemingsplannen. Zelden wordt zo’n plan zonder aanvullende vragen in 1x positief geadviseerd.

De commissie van deskundigen is per 30 april van dit jaar versterkt met collega Clemens Waters, gerechtsdeurwaarder en een van onze aandeelhouders. We feliciteren Clemens met zijn benoeming in deze belangrijke commissie.