Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

‘Bijna helft van mkb moet lang wachten op betaling factuur’

‘Bijna helft van mkb moet lang wachten op betaling factuur’

Bijna de helft, 44 procent, van de mkb’ers krijgt te maken met een verlengde betaaltermijn van een factuur. 45 procent werd gevraagd om een langere dan wenselijke betaaltermijn te accepteren.

Verder zegt 48 procent van de ondernemers dat er werd gevraagd om een korting bij snelle betaling. Tegelijkertijd krijgt een derde van de ondervraagde leveranciers later betaald dan de afgesproken termijn, blijkt dinsdag uit een peiling die Betaalme.nu liet houden onder ondernemers.

Betaalme.nu, een initiatief vanuit de overheid om het betalingsgedrag van grote ondernemingen te verbeteren, merkt op dat het juist beter gaat met de economie en dat het betalingsgedrag dan juist zou moeten verbeteren.

“De neiging van grote bedrijven om betaaltermijnen te verlengen om hun werkkapitaal te verbeteren, zie je doorgaans in tijden van economische teruggang”, zegt Joost van den Hondel van Betaalme.nu. “”We zien nog steeds druk op de betaaltermijnen, terwijl de economie nu al enige tijd beter draait.” Lees meer…