Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Bedrijven betalen rekeningen iets sneller in 2017

Bedrijven betalen rekeningen iets sneller in 2017

Ondernemingen betaalden in 2017 hun facturen gemiddeld na 40,5 dagen. Dit is een halve dag sneller dan in 2016.

Vooral in de eerste helft van 2017 was een verbetering van het betaalgedrag te zien, zo blijkt vrijdag uit gegevens van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. In de tweede helft van vorig jaar verslechterde de betaalmoraal juist weer.

Graydon baseert zich op miljoenen zakelijke betaaltransacties van bedrijven in Nederland.

“We hebben 2017 afgesloten met een beduidend beter betaalgedrag dan het jaar ervoor”, zegt Dennis Mattijssen van Graydon.

“Vooral in de eerste helft van 2017 zagen we een verbetering ten opzichte van het jaar ervoor. Die verbetering zagen we echter in de loop van het jaar weer afnemen. Door het verder aantrekken van de economie en door aangescherpte wetgeving verwachten we dat deze betaaltermijn dit jaar weer kan worden aangescherpt.”

Dienstverlening

In de dienstverlening worden facturen het snelst betaald, namelijk gemiddeld in 38,4 dagen. De vastgoedsector volgt met gemiddeld 38,6 dagen. De gezondheids- en welzijnszorg komt op de derde plaats met een gemiddelde betaalduur van 39 dagen.

In de IT-sector duurde het gemiddeld 43,3 dagen voordat een factuur werd betaald. Deze sector hoorde vorig jaar ook al bij de koplopers in lange betaaltermijnen. Lees meer…