Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

AFGELOST = OPGELOST

Financiële meevaller? Eindejaarsuitkering ontvangen op uw bankrekening?

Dan is het voor u (misschien) mogelijk om sneller uw schuld af te lossen. Dit betekent dat u minder rente hoeft te betalen en dat u de looptijd van uw schuld verkort.

Hoe?

U kunt uw betaling overmaken op bankrekeningnummer NL48RABO0300103999. Om deze betaling goed te kunnen verwerken, moet u bij het overmaken van het bedrag het dossiernummer als referentienummer vermelden.

Inloggen

Wilt u weten welk bedrag u nog moet betalen? In uw online dossier vindt u altijd een volledig en actueel overzicht, 24/7.

Direct betalen

Wilt u direct een openstaand bedrag betalen? Wij maken het u gemakkelijk. Met iDEAL is de overboeking snel geregeld. Vertrouwd en veilig. Via uw eigen bank.

Vraag over vordering

Als u van mening bent dat de incasso onterecht is, bijvoorbeeld omdat u de vordering niet kent of meent al betaald te hebben, kunt u hier uw gegevens invullen.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Moet ik (een deel van) mijn extra loonuitkering gebruiken om mijn schuld(en) af te lossen?

Het is niet verplicht om uw extra loonuitkering te gebruiken om uw schuld(en) mee af te lossen. Maar het is wel verstandig om uw schuld(en) zo snel mogelijk af te lossen. Als u uw schulden niet betaalt én geen betalingsregeling afspreekt, kunnen er extra kosten bij komen. Denk daarbij aan rente, incassokosten en de kosten voor een gerechtelijke incasso. Wanneer er al een vonnis of dwangbevel in uw dossier is, kan er ook beslag worden gelegd worden op uw inkomsten, roerende zaken zoals uw auto en/of uw huis.

Ik heb al betaald, maar ontvang toch een brief/e-mail van Syncasso?

Controleer eerst zelf uw betaling: Is het juiste dossiernummer vermeld bij de omschrijving van uw betaling? Is uw betaling overgemaakt naar ons rekeningnummer NL48 RABO 0300 1039 99? Als de betaalgegevens juist zijn en uw betaling is langer dan 5 dagen voor de datum van onze brief/e-mail gedaan, dan ontvangen we graag uw betaalbewijs. Dan kunnen wij uitzoeken wat er gebeurd is met uw betaling. Ga naar https://www.syncasso.nl/niet-eens-met-de-vordering/ en vul ons formulier in.

Ik heb al een betalingsregeling met jullie, maar ik heb toch een brief/e-mail ontvangen?

U ontvangt deze brief/e-mail om u te wijzen op de mogelijkheid om versneld uw schuld(en) af te lossen. Daarmee wordt de resterende looptijd korter en betaalt u minder rente. Afgelost = Opgelost. Maar het is niet verplicht om naast uw lopende betalingsregeling uw extra loonuitkering aan ons te betalen. Als u er niet voor kiest om uw schuld sneller af te lossen, is het niet nodig om daarover contact met ons te zoeken. De lopende betalingsregeling kan zoals afgesproken gewoon doorlopen.

Ik heb een brief/e-mail ontvangen, maar ik heb meerdere dossiers bij Syncasso?

Wij sturen extra brieven/e-mails om u op de mogelijkheid van versneld aflossen met het extra loonuitkering te wijzen. Dat kan in al uw lopende zaken. Op https://www.syncasso.nl/inloggen/ vindt u een overzicht van al uw lopende zaken.

Ik ontvang geen extra loonuitkering (in december)?

Veel mensen krijgen in december hun extra loonuitkering. Daarom verzenden wij in die periode extra brieven en e-mails om debiteurklanten te wijzen op de mogelijkheid om versneld af te lossen met deze extra loonuitkering. Niet alle werkgevers of uitkerende instanties keren in december een extra loonuitkering uit. Als u geen extra loonuitkering ontvangt, kunt u daarmee ook niet extra aflossen. Als u wel een extra loonuitkering ontvangt, maar op een ander moment, adviseren we u om dit te gebruiken om er (een deel van) uw schuld(en) mee af te lossen

Waarom wordt de complete extra loonuitkering gebruikt voor aflossing?

De wettelijke regeling bepaalt dat het gehele extra loonuitkering onder het loonbeslag valt. Dit zou alleen anders kunnen zijn op het moment dat u maandelijks minder inkomen heeft ontvangen dan de zogenaamde beslagvrije voet. Als er maandelijks een bedrag wordt ingehouden, dan geldt dit niet voor u.

Is mijn werkgever verplicht om de hele extra loonuitkering af te dragen?

Ja, behalve als u daardoor onder de beslagvrije voet terecht dreigt te komen.

Kan een gedeelte van de extra loonuitkering worden vrijgegeven?

Als er een onderbouwd verzoek wordt gedaan wordt dat voorgelegd aan de eisende partij. Afhankelijk van de situatie kan er uit coulance een bedrag worden vrijgegeven. Dit is niet verplicht. U kunt hiervoor een verzoek aan ons sturen met het formulier dat u hier vindt.

Het inkomen ligt onder de beslagvrije voet, wordt de volledige extra loonuitkering ingehouden?

Nee, de beslagvrije voet moet worden toegepast. Als het inkomen onder de beslagvrije voet komt, zal dat (per maand) moeten worden aangevuld met de extra loonuitkering. Het bedrag dat overblijft valt onder het beslag.

Ik heb al een betalingsregeling lopen. Komt deze nu te vervallen?

De betalingsregeling die u met Syncasso heeft afgesproken komt niet te vervallen. We bieden u met deze brief/mail een extra mogelijkheid om uw achterstand te voldoen.

Wat is mijn beslagvrije voet?

Als er beslag op een deel van uw inkomen is of wordt gelegd, moet daarbij rekening gehouden worden met uw zgn. beslagvrije voet. Dat is het deel van uw loon waar geen beslag op gelegd mag worden. Bereken hier welke beslagvrije voet voor u van toepassing is.

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd. Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.